top of page
Search
  • Writer's pictureProjectgroep

Wat denkt de werkende mens?

Updated: Nov 19, 2018

Met het idee dat we ondertussen hebben, zijn we naar de werkende mensen op Thorpark gegaan. We zijn naar Thorpark vertrokken om de mensen aan te spreken die we aan het onthaal zouden vinden.


Als eerste gingen we naar Energyville. Dit is een bedrijf dat onderzoek doet naar duurzame energie. De werkneemster die we aanspraken vertelde ons dat er inderdaad vaak binnen het bedrijf wordt gegeten. Mensen bestellen vaak een broodje of brengen een eigen lunch mee, die ze dan opeten in een daartoe voorziene ruimte binnen het bedrijf.

Mensen die bij Energyville gestart zijn hebben een rondleiding gekregen bij Thor Central, omdat niet iedereen die hier komt werken van Genk is. Daar wordt wel wat tijd in geïnvesteerd. Bij Energyville krijgen ze veel nieuwsgierige voorbijgangers over de vloer die aan het onthaal komen vragen wat het bedrijf doet. Dit zijn meestal oudere mensen die op Thorpark komen wandelen.

Conclusie: Goed idee! Deze werkneemster zou er zeker aan deelnemen.






Daarna zijn we een kijkje gaan nemen bij Incubathor. In dit gebouw zitten een 25-tal verschillende bedrijven, van startups tot internationale bedrijven.

Intern doet Incubathor verschillende dingen om de interactie tussen de kleine bedrijven te bevorderen. Door elke week of maand een evenement te plannen is de interne interactie toch sterk aanwezig.

Met Energyville is ook nog steeds contact, dit komt omdat Energyville vroeger een kantoor had binnen Incubathor voor hun eigen gebouwen er stonden, maar ze doen geen evenementen samen.

Op 1 september is er een opendeurdag georganiseer geweest. Iedereen van buiten af kon komen kijken wat er gebeurt bij Incubathor. Daar zijn 5 000 mensen op af gekomen. Dit was een grote stap, maar door het succes zijn er besprekingen om dit opnieuw te organiseren.

Of we de werkende mensen die in het gebouw van Incubathor zitten, geëngageerd gaan krijgen? Dat is nog maar de vraag. Ze denkt dat 1 à 2 bedrijven hier heel open voor zouden staan, maar het merendeel is heel gesloten. Het idee moet al heel interessant zijn voor ze de stap zouden wagen. Iedreen is anders, en iedereen zal daar op een andere manier op reageren.

Binnen Incubathor is er enkele jaren geleden al eens een idee geweest om de bewoners rondom Thorpark op een ludieke wijze in contact te brengen met elkaar en met de bedrijven. Het zou een soort escape room worden, waarbij je buiten opdrachten moet uitvoeren en bij bedrijven moet binnen stappen om vraagstukken op te lossen. De manager van Incubathor vond dit ook een goed idee, maar door interne veranderingen is het project stopgezet.

Blijkbaar heeft het Thorpark regelmatig last van hangjongeren. Er zijn verschillende mooie picknickplaatsen te vinden op de site, maar hier gebeurt vaak vandalisme door de jongeren die op deze plekken rondhangen. Bij Incubathor hebben ze het idee gehad om buiten een leuke kickertafel te plaatsen voor de werknemers, maar uit schrik voor vernieling komt die er niet.

Conclusie: Tof idee, er gaan een aantal mensen zeker enthousiast zijn als dit op de juiste moment komt. Hangt vooral van persoon tot persoon af. Het valt nog af te wachten of de mensen hiervoor open staan.




Na deze interviews hebben we enkele contactgegevens gekregen van mensen waar we ook enkele vragen aan kunnen stellen om zo een breder aantal werknemers van verschillende sectoren te onderzoeken.

8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page